Program Kurus dgn shaklee

Biasanya ana akan rekomenkan set slim ini mengikut bajet customer dan keadaan customer. ana catogorikan set kurus shaklee ni kepada dua: 

1)Set Slim Basic Shaklee - RM 1xx
2)Set Slim Shaklee - RM 2xx


- Set Slim Basic Shaklee - RM 1xx


Terdiri daripada:
1) Lechitin
2)Alfafa 
3)Herblax


1) Lecithin -Sebagai pemecah lemak dalam badan kerana ia berupaya

Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
Memecah serta mencairkan lemak termasuklah kolestrol.
Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
Membantu kawal paras triglycerides.
Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak pada salur darah

2) Alfalfa - Sebagai sumber fiber untuk mengangkut lemak keluar dari badan

Boleh membantu kerana ia adalah fiber
Mengandungi lebih 40 zat nutrien
Meransangkan penyerapan nutrien dalam badan
Awas! Krisis pemulihan adalah tinggi jika makan banyak - perlu minum air yang banyak

3) Herb-lax - untuk mencuci dan meningkatkan fungsi usus


-Set Slim Shaklee - RM 2xx

Terdiri daripada: 
1) Lechitin 
2) Herblax 
3) Cinch





1) Hancurkan lemak - ni tugas Lechitn
2) Detox /buang lemak - ni tugas Herblax
3) Bina balik- ni tugas Cinch

Kenapa perlu Lecitin/Omega?:

Diorang ni sangat penting, berfungsi untuk memecahkan lemak2 …Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Bagi ibu2 menyusu biasanya mereka akan ambil ESP, kerana Cinch membantu kalori dibakar dengan lebih cepat sbb ia meningkatkan metabolisme badan, tapi bagi ibu yang menyusu anak yang berumur setahun keatas, dah boleh ambil CInch ni tapi makanan kene seimbang..

Kenapa kene detoks?

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa.. :)

Kenapa mesti amik protin?

Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%

Bagaimana Cinch boleh membantu mengurangkan berat badan?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda

Selain itu:

Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.

Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga

Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan.

Soya bukan GMOCinch Shaklee terdapat dalam 3 rasa iaitu Vanilla, Chocolate, dan Caffe Latte..ramai ty mana sedap.. ni susah nak jawap.. kene ty korang sendiri.. korang suka yg mana.. hihi..sape suka coklat, amik la perisa ciklat.. sape suka vanilla, amik la perisa vanilla, sape suka latte, amik la perisa latte.. ana makan yg chocolate.. sedap.. hihi :)

Contoh pengambilan cinch : Bfast, ambil 2 scoop cinch+half scoop ESP(protein) bersama 2 keping toasted bread. tak berat/ringan sangat kan? so takde masalah kurang kalori untuk menyusu anak dan sebagainya. Kenapa kene add half scoop protein ESP? Sbb anda sedang menyusu, jadi keperluan nutrien/kalori haruslah mencukupi.

ni antara testimoni2 yg da try cinch ni.. :)







Testimoni Kurus dgn shaklee



tapi adik ana sendiri la.. sebulan amik ni.. 7 kilo lost dear.. mmg baju nurse dia longgar terus,, pah tu terus register ahli.. sb ramai kawan2 dia nak try gak.. sb tgok dia kurus dah skrg. :)

berminat nak turunkan berat badan dan nak dapatkan konsultasi percuma? bleh contact ana ye. :)


Anda juga mungkin nak tahu bagaimana cara saya buat duit secara online.. boleh klik sini http://goo.gl/d4rXze
Bagaimana nak daftar sebagai ahli?? boleh klik di sini http://goo.gl/eXKWxf

Jika nak tahu lebih lanjut boleh hubungi saya seperti berikut:
Your Shaklee Independent Distributor;
♥ Farahana (ID 908237) 

♥ Tel/SMS/WhatsApp/Telegram : 0136283485 
♥ FB Fanpage & Blog : Vitamin Untuk Semua
♥ Email: farahana.hamzah@gmail.com
Anda mungkin juga meminati:
Post a Comment