11 January 2017

Assalamualaikum semua pembaca blog saya, dah lama pula tak berbicara di ruangan ini terlalu busy dengan bisnes baru yang baru setahun saya jalankan ini... ha hari ni saya nak share lah macam mana nak jana side income dari 4 angka ke 5 angka, ini bukan gurauan tau sebab saya dah buat dan terbukti ia mampu menjana income saya sehingga 5 angka sebulan....

terlebih dahulu saya ingin tanya pernah tak korang dengar FOREVER LIVING?? ha mesti ramai yang pernah dengan dan ramai yang tak tahu ape itu Forever living kan?? sebab ada je yang tanya saya Forever Living tu company perabut ke? hahaha gelak besar dalam hati saya hahaha.... Forever Living ni merupakan sebuah syarikat pembuat supplement (makan tambahan) berasaskan ALOE VERA (Lidah Buaya) dan Produk dari Lebah....


Oh yeke serius saya tak pernah dengan tentang syarikat ni. Ha tu la memang ramai yang tak pernah dengar tapi sebenarnya syarikat Forever Living ni dah berusia 38tahun tau di dunia ni, dan di Malaysia pun dah hampir 30 tahun ia wujud. tapi kenapa tak pernah dengar sebelum ni, ha ini la yang saya nak cerita ni hehe...

Ok memang rata-rata orang tak kenal Forever Living ni sebab Forever sebelum ni di monopoli oleh orang cina, dan kita tahu bila produk yang bagus orang cina hanya perkenalkan kepada sahabat dan kawan-kawan mereka sahaja sebab tu orang melayu tidak tahu, sehingga lah satu hari top 1 bisnes builder di malaysia ni jumpa top 1 orang turkey di luar negara maka secara kebetulan dia pun tanya apa rahsia kejayaan top 1 turkey ni, orang islam tidak banyak rahsia beliau pun ber-sharing lah dengan top 1 Malaysia....

ini lah antara dialog mereka berdua....

Top 1 Turkey: Di mana negara kamu?
Top 1 Malaysia: malaysia
Top 1 Turkey: ada orang islam?
Top 1 Malaysia: ada hampir 70%
Top 1 Turkey: itu lah kuncinya kerana produk ini adalah SUPER FOOD

Apabila top 1 Malaysia pulang ke malaysia dia pun buat sikit research tentang apa itu super food maka dia pun mula tanya kepada beberapa orang ustaz sekolah tahfiz dan sekolah pondok tentang super food, hasilnya ustaz tersebut terkejut dan join bisnes dengan top 1 tersebut dan bermula dari situ lah ia mula di perkenalkan kepada orang melayu sekitar tahun 2010.....


Memang tidak dinafikan bila saya tanya tau tak syarikat Forever Living ramai yang tidak mengenalnya tapi saya tunjuk mereka botol kuning yang menjadi lambang kepada Syarikat Forever Living mereka kenal produknya tapi tidak kenal syarikatnya, itu adalah satu kerugian yang amat besar kerana sudah ramai orang cina menjana income di syarikat ini sehingga 5 angka hingga ke 6 angka, sebab tu boleh dikatakan orang melayu agak ketinggalan dibelakang bab bisnes ni....

Ok itu sedikit penjelasan bagaimana ramai tidak mengenali Forever Living, okeh sekarang saya nak cerita sedikit bagaimana ia mampu menjana income dari 4 angka hingga 5 angka, bila berbicara tentang bisnes mesti ramai yang akan tertanya-tanya berapakah modal yang perlu kita keluar untuk sesebuah bisnes yang berkelas tinggi....


Jawapan yang saya pegang ialah RM2k sahaja bak kata puan Ainon founder ABS school kalau kita rugi pun tak banyak dalam 2k sahaja anggap lah ia sebagai bayaran kebodohan kita... tapi dalam forever living modalnya hanya RM 1550 sahaja dan akan diberikan barang untuk kita mulakan peniagaan di mana jika kita jual balik ia boleh dapat balik modal dan untung dalam RM 1720 sekali gus kita sudah layak menjadi pemborong di mana kita layak menikmati diskaun 35% seumur hidup tanpa perlu diperbaharui....

jadi RM1720 tolak 35% diskaun korang akan dapat keuntungan 35% hingga 48% seumur hidup jika jualan bulanan mencapai KPI syarikat.... dah macam pembekal dah kita ni sebab kadar keuntungan hampir 50% mana ada syarikat yang sanggup bayar kadar keuntungan sampai 48%.... kalau ada mesti dah ttp syarikat tu...


yang best nya aloe vera yang forever guna untuk buat supplement tu di tanam sendiri tau secara organik di 3 buah negara secara skala besar-besaran ia itu di Rep Dominican, Arizona US, dan Mexico. Satu ladang aloe vera tu keluasan dia 2 ke 3 kali ganda besar Singapore tau.... laus tak luas dan forever juga ada ladang ternak lebah tertua di US. so memang di jamin produknya berkualiti tinggi dan bermutu kalau tak percaya boleh test dengan produk lain....


Akhir kat mana ada dah bisnes yang modal kecil macam bisnes forever ni dulu saya buat bisnes baju budak pun perlukan modal 30k ke 50k untuk ambil stock dengan harga murah malah say sendiri pergi ambil stock di Guangzhou china tau modal untuk tiket, penginapan makan minum dan shipping sahaja dah 5k belum jalan cari barang yang harga murah dan berkualiti lagi huhu....

So apa lagi jom kita kembangkan lagi bisnes forever ni untuk bantu lebih ramai orang melayu yang tercari-cari apa bisnes yang perlu mereka buat untuk jana income yang besar tapi modal sikit.... jom bersama saya dalam forever untuk jana income unlimited supaya generasi kita yang akan datang merasai kesenangan yang kita bina untuk mereka....

nak tahu lebih lanjut boleh wasap saya atau buat appoiment dengan saya untuk pencerahan yang lebih lanjut mengenai bisnes forever ini hubungi saya di talian 0136283485 atau 0132947452...

FEEL BETTER LOOK BETTER


Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts