02 August 2016

Bro pehal gigi anak ko cantik, putih melepak ko pakai ubat gigi jenama apa?? bagi tips sket... ha tu soalan yang sering orang tanya kalau korang ada anak kecil yang usia baru 2,3 tahun....

Dalam lingkungan usia ni budak2 memang liat nak gosok gigi tambah rasa pudina yang berangin tu, budak akan anggap rasa tu pedas dan tak boleh tahan asyik nak kumur je kalau gosok gigi... itu la di hadapi oleh aku dari anak no 1 hingga no 2, yang paling sadis dia telan ubat gigi tu... adoyai ni yang masalah ni...

Ni Fakta beb kalau guna atau tertelan ubat gigi yang ada Fluorida ni boleh menyebabkan fluorosis pada gigi, ape plak fluorosi ni?? Fluorosis ni di mana gigi mudah reput, terhakis dan gusi makin terbuka boleh menyebabkan gusi berdarah, gigi jadi sensitif dengan benda masan dan sejuk....

Sebab tu kalau korang perasan iklan ubat gigi dekat TV mula-mula ubat gigi biasa je kemudian keluar pula yang protect enamel pahtu 6bulan kemudian keluar pula jenis untuk gigi sensitif, diorang memang dah rancang semua tu. Awal bagi kita guna yang ada fluorida bila gigi kita dah reput terhakis diorang syorkan pula yang untuk selamatkan gigi kita. pandai tak pemikiran diorang....

Bila aku sedar cara diorang bisnes dengan cara ni aku terus bertukar kepada ubat gigi Forever Bright yang betul-betul selamat dan yang pasti bahan dia tanpa fluorida dan kaya dengan propolis dan aloe vera yang memang terbukti berkesan dalam menyembuhkan luka dan membunuh kuman yang ada dalam mulut kita...




Bukan sekadar ubat gigi sahaja bahkan ia juga boleh di sapu pada luka-luka kecil contoh kena pisau dekat dapur atau luka-luka kecil boleh ambil dan sapu je, ulser pun makin kurang dan cepat je sembuh, tambah-tambah musim panas macam ni memang bibir cepat je merekah kalau kurang air, jangan risau sapu je ubat gigi Forever Bright ni memang kejap je luka rekahan tu....

Anak-anak aku pun makin suka gosok gigi selepas bertukar kepada jenama ni, lagi pun kalau diorang telan pun tak ada la risau sebab memang di jamin halal, bahkan boleh dijadikan ubat sakit tekak lagi, macam mana? haha ambil sedikit bancuh dengan air masak kemudian minum je... fuhh lega sakit tekak dalam masa yang singkat beb...

Yang paling best gigi makin putih beb senyuman pun makin lebar hehe mana taknya dulu segan nak senyum sebab gigi karat guni je dah pakai macam jenama ubat gigi pemutih tapi tak putih-putih duit juga yang makin putih dari kocek... dengan Forever Bright ni sangat jimat sebab guna kuantiti yang sikit je tapi result dia macam korang letak ubat gigi penuh dekat berus gigi berbanding jenama lain....




sebab tu aku buat pilihan ubat gigi Forever Bright ni adalah filihan muktamad aku hehehe nak cuba jom la pm aku... sebab memang puas hati dengan kebersihan gigi dan keyakina diri....

Forever Living Product mejoriti berasaskan Aloe Vera dan Product Honey so memang di jamin halal dan di iktiraf oleh JAKIM bah kan ada kelulusan dari KKM.... so pilihan terletak pada diri korang lah nak guna produk mana satu aku hanya share ape yang aku dah guna je hehe....

Hanya RM 38 siap pos ke rumah korang,  lepas tu korang dah boleh dapat gigi sihat dan putih berseri-seri tak perlu nak beli 2,3 jenis ubat gigi cukup hanya satu jenama di bilik air korang.....

Nak COD boleh aje wasap je nanti kita hanta tak perlu keluar dari rumah yang penting dalam lembah kelang la hehe.... KL, Shah Alam dan Klang memang bedesupp saya sampai hihi....

ok ni no saya kalau rasa nak jaga mulut, gigi bagi cantik putih melepak boleh hubungi saya di no 0132947452 / 0136283485.... nak jadi pengedar Forever Living pun boleh sangat di alu-alu kan... kadar keuntungan runcit setiap produk dari 15% hingga 48% bahkan boleh cecah 70% kalau betul-betul minat bisnes ni..... ok gerak dulu pape roger k....
Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts