06 March 2016

Aloe Vera boleh dikatakan sebagai minuman wajib kepada semua orang pada zaman sekarang, kenapa saya berkata demikian? kerana pada masa kini 1/10 orang yang hidap pelbagai penyakit kronik berpunca dari amalan pemakanan harian mereka.... oleh itu 10 sebab kenapa minuman lidah buaya dapat membaik pulih sistem pencernaan kita....

Seperti yang kita tahu, bahawa lidah buaya mempunyai pelbagai kebaikan malah ia telah di guna pakai sejak zaman dahulu lagi, untuk merawat pelbagai jenis luka dan penyakit kulit, bahkan telah di war-war kan bahawa sesiapa yang amalkan meminum lidah buaya mampu menjaga kesihatan kulit bukan sahaja dari luar bahkan dari dalam juga.

Sebuah kaji di luar negara telah menemui bahawa dengan mengamalkan peminuman lidah buaya ia mampu membaik pulih sistem pencernaan kita bahkan ia mampu menyah toksin yang terkumpul di dalam tubuh kita sejak dahulu lagi.... dengan itu sistem pencernaan kita mampu menyerap lebih baik dari segi zat-zat dan mineral kepada tubuh kita dengan lebih berkesan....Antara KEBAIKANNYA:-


Membina Badan

~ Ia mengandungi 18 JENIS asid amino, termasuk 7 asid amino PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Asid amino adalah blok binaan bagi membina badan.

Sifat Pemulihan

~ Ia mengandungi 12 unsur semulajadi yang dapat membantu memulihkan luka akibat calar-calar, luka-luka kecil, luka terbakar dan lain-lain.

Kesihatan dan Kebersihan Gigi

~ Menggalakkan gusi dan mulut yang sihat. Satu kajian pada 2008 yang diterbitkan dalam Journal Applied Oral Science mendapati bahawa aloe vera adalah LEBIH BERKESAN daripada 2 jenama ubat gigi yang utama. Menggabungkan penggunaan Forever Bright Toothgel dengan pengambilan Gel Aloe Vera berpotensi menyokong kesihatan dan kebersihan mulut dan gigi anda.

Mempercepatkan Penyembuhan dan membaik pulih

~ Gel Aloe Vera meningkatkan fungsi fibroblas iaitu sel yang membantu pembentukan KOLAGEN dan ia juga menolong melegakan kelecuran, luka-luka dan calar-calar kecil serta kegatalan kulit.

Pembaikpulihan Elastin & Kolagen

~ Ia dapat menokok bekalan bahan-bahan binaan untuk menghasil dan mengekalkan kulit yang sihat.


Mengekalkan Berat Badan Yang Sihat & Meningkatkan Tahap Tenaga

~ Secara semulajadi dapat menggalakkan pembersihan sistem penghadaman kita. Dengan demikian, meningkatkan tahap tenaga serta membantu mengekalkan BERAT BADAN yang IDEAL.

Menyokong & Menggalakkan Fungsi Sistem Ketahanan Badan

~ Kandungan unsur-unsur perangsang dapat membantu menggalakkan fungsi sistem pertahanan badan kita.

Sistem Penghadaman Yang Semulajadi

~ Secara semulajadinya, Gel Aloe Vera mempunyai keupayaan membersih, dengan demikian membantu pergerakan usus dan meningkatkan penyerapan protein serta nutrien lain.

Membekalkan Mineral Surih

~ Ia mengandungi 20 mineral semulajadi termasuk kromium, magnesium, mangan, kuprum dan zink.

Membekalkan vitamin Semulajadi

~ Ia mengandungi 12 vitamin yang diperlukan dalam diet harian kita termasuk vitamin B12, asid folik, niasin, B6, B2, B1, C, E dan A.Produk Aloe Vera Gel


Dapat membantu :
~ Membaikpulih sistem peranakan
~ Menaikkan seri wajah
~ Mengawal keseimbangan hormon
~ Masalah kencing tidak terkawal dll
~ Masalah haid tidak teratur, sakit semasa haid, keputihan dll
~ Menyembuhkan luka selepas bersalin
~ Merapat/menguatkan otot faraj
~ Masalah sukar hamil
~ Membantu masalah keletihan setelah menopause

Mengapa kita tidak mencuba sedangkan ia sangat bagus untuk sistem tubuh kita?
" Tiada sebarang penyakit yang tiada ubat penyembuhnya" cubalah hari ini supaya anda tampak lebih sihat di kemudian hari.....

Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami ditalian seperti berikut:


Pengedar Forever Living Produk
whatsapp/message/call
0132947452 / 0146348164 Hamzah
0136283485 Farahana
Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts