20 January 2016

Lidah buaya (Aloe Vera), dalam bentuk yang paling tulen, memberikan pelbagai manfaat. Digunakan selama beribu-ribu tahun oleh tamadun purba termasuklah orang-orang Mesir, Yunani dan Rom, Aloe Vera terkenal akan ciri-cirinya yang melegakan.

Forever Aloe Vera Gelly dan Aloe Vera Gel diperbuat dari Aloe Vera Gel yang distabilkan 100%, serupa dengan daun dalaman Aloe Vera. Inilah bentuk Aloe yang paling tulen.

Sejarah Aloe Vera

Tumbuhan aloe terkenal dengan ciri-ciri perubatan; Christopher Columbus menggunakkan gel daun aloe untuk merawat luka tenteranya. Dengan sejarah Aloe Vera yang dilihat sebagai ‘tumbuhan ubat’, yang biasanya digunakan untuk merawat mangsa kebakaran. Malah, Ratu Mesir, Cleopatra juga dilaporkan menggunakan Aloe Vera sebagai sebahagian daripada rejim kecantikannya.

Pada abad ke-21, orang-orang diseluruh dunia menanam, memakan, meminum dan menggunakan Aloe Vera sebagai satu cara mendapatkan kesihatan optimum dari dalaman dan luaran.

Aloe Vera Forever

Aloe Vera mengandungi lebih dari 200 sebatian, termasuklah nutrien semulajadi vitamin A, C, E, B12 dan Asik Folik, dan mineral penting seperti Kalsium, Kuprum, Kromium, Magnesium, Kalium, Natrium dan Zink. Segar dan jernih, sap tebal dan lembap yang diperah dari daun Aloe Vera mengandungi ciri-ciri yang melegakan yang cepat menyerap ke dalam kulit atau sistem pencernaan.

Aloe Vera Gelly adalah gel tebal mengandungi humektan dan pelembap, serupa dengan daun dalaman Aloe Vera. Senang diserap, Aloe Vera Gelly melega, melindungi dan menenangkan kulit terengsa dan disediakan khas untuk aplikasi topikal yang melembap dan merapi.

Keindahan Aloe Vera Gelly adalah kandungan Aloe Vera yang distabilkan 100% yang melicinkan tisu sensitif dengan selamat. Ciri-cirinya adalah melegakan parut dan menenangkan kulit serta sebagai gel menenangkan selepas terkena sinaran matahari. 


Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami ditalian seperti berikut:
Pengedar Forever Living Produk
whatsapp/message/call
0132947452 / 0146348164 Hamzah
0136283485 Farahana

Nikmat kesihatan merupakan anugerah yang amat besar kepada manusia.... hargailah....
Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts