26 March 2015

Assalam semua dah lama pula tak meng-hupdate blog.... maklum la musim cuti sekolah ni kalau tak jalan2 balik kampung.... nih nak cite satu benda, masa balik kampung hari tu saya singgah la makan satu kedai masakan kelantan dekat area taman melati, highway MRR2 arah ke LPT, UIAM tu.... nama kedai dia LEHA KELFOOD....

Bukan nak menjatuhkan bisnes orang melayu, tapi nak bagi peringatan je kepada semua pembaca, takut nanti dah makan bila nak bayar bil terkezut sampai kena strok hehe.... hati2 memilih makanan ye sebab dah kena agak melampau bagi harga2 makanan dan minuman dekat kedai nih....

Masa duk  makan hari tu ada lah satu keluarga nih sedang menikmati makanan diorang... bila pakcik nih pergi bayar beliau agak terkejut sampai panggil cashier datang double cek betul ke bil yang diorang kena bayar tu.... tapi saya buat tak tau je sebab sekeluarga tu agak ramai dalam 6orang (3D 3K) mcm tu la kalau kira logik memang dalam rm40-50.... (Agak2 dia kena brape eh??)

Tapi yang saya terkejutnya bila saya pergi bayar mak ai rm30 makan dua orang je... mengalahkan kedai mamak gayanya haha.... air teh o ais rm2.10?? teh o ais limau rm2.90?? yang lagi tak masuk akal telur dadar dia rm2.30 ni pakai telur itik emas ke??? dekat bawah ni bil yg saya kena... (kurang jelas plak) dan bawah tu kedai mamak area permaisuri tgk beza harga dia....



Agaknya air teh dia bancuh guna teh pu er kot hehe....



Akhir kata tepuk dada tanya selera, kalau rasa murah silakan kalau rasa mahal mkn je nasi dengan tempat lain hehe..... ni pun blom GST lagi ni, agak2 lepas 1 April ni macam mana ye harga dia... turun kot sebab GST kan banyak benda jadi murah hehe....
Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts