18 October 2014

Penyakit Alzhimer menjadi penyakit yang sering menyerang kaum tua. Ia dapat dicirikan dengan peningktan kekeliruan, kehilangan memori, apati, dan depresi yang teruk.Apabila kerosakan fungsi mental berlaku terutama gangguan memori jangka masa pendek boleh menjadi lebih teruk sehingga pesakit tidak berupaya untuk menguruskan hal-hal penjagaan diri sendiri.

Punca


Sebab penyakit Alzhimer berlaku masih tidak dapat dipastikan. Beberapa ahli kaji USA percaya bahawa faktor genetik merupakan faktor yang paling mungkin menyebabkan keadaan ini.Makanan yang dimasak memalui bekas aluminium boleh menyebabkan pencernaan yang lemah terhadap kepekatan tinggi garam mineral. Jangan sekali-kali gunakan kuali aluminium untuk memasak makanan berasid seperti rhubarb, acar, jem limau atau tomato, kerana kepekatan asid tinggi mereka boleh meningkatkan amaun aluminium yang dimakan.

Silikon, dalam bentuk asid silisik, mengelakkan badan kita daripada menyerap aluminium. Sumber-sumber silikon termasuklah alfalfa, rumpai laut, kobis, salad, bawang, sayuran hijau dan susu. Satu jenis silikon didapati dalam barli yang tumbuh semasa menjerang bir, dengan itu satu cubitan kecil setiap hari atau setiap dua hari dibukti membantu dalam keadaan penyakit Alzhimer. Bagaimanapun, pengambilan alkohol yang berlebihan perlu dielakkan.

Langkah Mengawal

  • Memperbanyakkan ubi kentang, bayam, ofal, kacang soya, sayur-sayuran hijau
  • Mengurangkan ingesi tablet antasid
  • Mengelakkan masakan makanan berasid, seperti yamg dimasak dalam kuali aluminium, penambah makanan, terlalu banyak alkohol

Alfalfa Complex Shaklee


Alfalfa mengandungi 40 zat nutrien harian yang diperlukan oleh tubuh manusia, ia juga dikatakan makanan terbaik untuk penyakit Alzhimer....

Sumber Nutrien & Klorofil Asli
Kod Produk:10159 (330 tablet), 10162 (700 tablet)

Alfalfa ialah tumbuhan yang padat dengan segala jenis nutrien. Akar tunjangnya tumbuh sedalam enam meter bagi menyerap pelbagai nutrien dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, manakala daunnya pula mengumpulkan tahap klorofil yang tinggi melalui proses fotosintesis semula jadi.

Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Alfalfa Complex merupakan salah satu Formula Unik Shaklee yang mula dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

  • Sumber alfalfa semula jadi
  • Tablet boleh dihancurkan dan dicampurkan ke dalam air mendidih untuk dijadikan minuman herba asli.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosus sistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini. Jika anda hamil atau menyusukan anak, sila dapatkan nasihat daripada pakar penjagaan kesihatan profesional anda terlebih dahulu.

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


TEMPAH SEKARANG HANYA DENGAN 1 KLIK


DAFTAR SEKARANG UNTUK MENJANA PENDAPATAN SEHINGGA 4,5 ANGKAAnda nak tahu bagaimana saya buat duit secara online?? boleh klik sini http://goo.gl/d4rXze
Bagaimana nak daftar sebagai ahli?? boleh klik di sini http://goo.gl/eXKWxf

Jika nak tahu lebih lanjut boleh hubungi saya seperti berikut:
Your Shaklee Independent Distributor;
♥ Farahana (ID 908237) 

♥ Tel/SMS/WhatsApp/Telegram : 0136283485 
♥ FB Fanpage & Blog : Vitamin Untuk Semua
♥ Email: farahana.hamzah@gmail.com
Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts