07 September 2014

Assalamu'alaikum dan salam sejahtera....

Setelah 1 bulan lebih bercuti di kampung banyak yang aku tak dapat up cerita dekat sini, maklumlah line internet slow tambah-tambah network system fon pula buat hal.... memang tak boleh on data la.... ape tah lagi nak up cite dekat sini hehe.....

Masa bulan syawal hari tu, ramai kawan-kawan aku cerita pasal perjalanan untuk pulang ke kampung yang mereka tempuhi, ada yang 15 jam ada yang 12 jam.. kesesakan yang teruk bila tiba musim raya tidak dapat dipisahkan, biasa la musim perayaan kalau jalan tak sesak tu bukan namanya raya la... ade sesetengah orang suka kesesakan jalan raya, kerana mereka berpendapat kesesakan itu punca menjadikan musim perayaan itu menjadi meriah....



Bagi aku kesesakan jalan raya ni kita perlu bersedia dengan keadaan itu, jika kalau kita tak bersedia dengan keadaan itu kita boleh stress, sakit kepala, sakit kaki, sakit lutut, mengantuk dan lenguh badan.... Tambah-tambah bagi mereka yang mempunyai anak-anak kecil, keadaan ini bertambah buruk jika budak-budak mula bosan berada terlalu lama di dalam kereta yang tidak gerak....

KALSIUM


Kebiasaannya aku akan pilih jalan yang kurang orang guna, tak kisah lah walaupun jauh, janji tak sangkut dalam kesesakan..... lagi pun budak-budak tak ada lah bosan sangat. Tapi rahsia untuk bertenaga memang tak dinafikan, Supplement Shaklee banyak membantu dalam keadaan ini.... sebelum perjalanan aku ambil Ostematrix a.k.a Kalsium 2biji dan Vitamin B Complex 1 biji.... dua gandingan supplement ni merupakan anti sakit kepala yang mujarab dan juga anti lenguh-lenguh kaki, tangan dan pinggang....




Memang perkara biasa kalau perjalanan yang jauh makan minum kita tidak berapa teratur oleh itu aku hanya ambil MultiVitamin sahaja iaitu VitaLea, fungsi ia membekalkan tenaga segera dari apa yang telah kita makan.... memandu dalam keadaan lapar juga memyebabkan kita hilang fokus.




Alhamdulillah setelah 10 jam memandu semalam, sampai je rumah boleh lagi mop rumah seround, almaklum lah dah tinggalkan rumah 1 bulan lebih mana tak berhabuk.... lagi pun tak boleh tidur aku dengan rumah berhabuk macam tu..... itulah kebaikan yang aku dapat dari supplement shaklee...

Walaupun aku distributor shaklee aku kena cuba dulu baru aku boleh suggest kan kepada orang ramai... kena tau tahap kebersanan nya baru sedap cite kat orang hehe.... Apa lagi korang tunggu order la raya haji dah dekat tu buat peneman balik nanti.... best wooo....

 KLIK DISINI UNTUK TEMPAHAN

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=21c82d72403ae8650c49e5f818834372


INGINKAN PENDAPATAN SAMPINGAN?? 
 



Your Shaklee Independent Distributor;
♥ Farahana (ID 908237)

♥ Tel/SMS/WhatsApp/Telegram : 0136283485
♥ FB Fanpage & Blog : Vitamin Untuk Semua
♥ Email: farahana.hamzah@gmail.com
Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts