16 August 2013

as salam semua.. selamat hari raya.. mcm mana raya korang.. mesti seronok kan.. sebulan berpuasa, raya pun mesti la sebulan.. hihihi

raya ana tahun ni x mcm tahun2 lepas.. anak ana demam dari raya 1st sampai raya ke 3.. hadoi... mmg pening la kita mak2 ni kan bila anak demam.. huhu.. yg lagi x bestnye.. bila si kakak ok.. si adik plak yg sambung.. pas tu ada ok diorang.. ana plak yg demam.tp x kuat la.. demam sb x ckup rehat kot..so.. baju raya boleh simpan tuk tahun dpan.. sb x smpat pakai pun.. huhuhuhu..

masa anak ana demam tu, ana buat petua2 zaman dolu2 je.. mandikan dengan air bunga raya, jerlum.. dua hari mandikan kakak dngan air tu.. alhamdulillah.. kuar panas badan dia.. dia adik pun sama.. sekali mandikan je.. da ok.. mungkin sb si adik ni susu badan lagi kot.. so antibodi kuat skit..


 ni dia kak ica.. demam pun pakai baju raya gak.. hihi

selain tu.. ana bg si kakak ni minum mealshake dan nutriferon.. dia yg mintak.. haha..mmg bgus anak shaklee ni... hehehe.. 

ana plak, da anak2 duk demam tu.. mmg ana telan omega guard la.. buat persediaan siap2.. tp kan.. ana nak share ngan korang la... ana duk telan omega tu ok la kan.. tp still rasa nak demam dan smpat la kne selesema skali.. lpas tu ana teringat ada garlic ana bli tuk umi ana, sb dia ada kolestrol.. ana telan skali garlic tu.. esoknya mcm ok demam ana.. hihi.. 2 hari ana telan garlic.. pas tu dmm pun hilang.. alhamdulillah..
so raya ke empat kami beraya.. hihihi.. g jalan2 mah sedara semua..

ni antara supplement boleh amik kalo anak demam:
MealShakes
Nutrisi lengkap dengan 24 vitamin, mineral dan zat penting. Kaya dengan protein untuk pembinaan sel badan. Membantu tumbesaran dgn asid folik, kalsium magnesium dan biotin. Antioksida yg melawan jangkitan. Rasanya yg lazat (French Vanilla) membuatkan kanak-kanak suka.

Omega Guard

EPA dan DHA amat penting untuk membantu dalam perkembangan mental kanak-kanak. Berupaya tingkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran. DHA merupakan komponen penting untuk otak, sitem saraf dan retina. EPA dan DHA juga sangat penting untuk menstabilkan emosi dan dapat membantu bagi kanak-kanak yg hiperaktif dan autism.

Chewable Vita-C (100mg)

Menguatkan fungsi imunisasi kanak-kanak. Mempunyai rasa sitrus yg hebat. Sesuai diambil oleh kanak-kanak atau orang deawasa yg mengalami kesukaran menelan tablet.

Nutriferon

Hanya boleh didapati eksklusif dari Shaklee sahaja. Bagi pengukuhan sistem imun. Dapat melindungi anak-anak daripada jangkitan kuman, bakteria dan virus yg berbahaya. 


kita mak ni ikhtiar la kan.. amik mana2 supplement utk anak2.. Allah nak bagi sembuh dengan ikhtiar kita yg mana2 kita x tahu.. :) 

harap crita ana ni dapat membantu korang kalo ada yg tgh buntu anak duk demam time raya ni.. hihi..boleh kol ana je kalo nak tahu ape2.. 0136283485
Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts