26 April 2013

nutriferon shaklee

Nutriferon adalah produk Shaklee yang dihasilkan bertujuan untuk ‘boost’ sistem perlindungan imuniti tubuh – interferon. Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus, sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita.

Shaklee telah menjalankan 4 ujian klinikal ke atas Nutriferon bagi memastikan ia benar-benar berkesan untuk menguatkan daya tahan tubuh dengan cara semulajadi yakni mengoptimumkan penghasilkan interferon tadi.
Interferon dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh kita bagi melawan serangan virus, dan nutriferon membantu tubuh kita untuk menghasilkan lebih banyak interferon sekaligus mengelakkan serangan virus lain dan virus2 yang bereplikasi dalam sistem kita.

Nutriferon Shaklee bukan ubat dan tidak mendatangkan kesan sampingan seperti kita makan ubat umpamanya antibiotik yang ‘mematikan’ kebanyakan bakteria termasuk yang kita perlukan.
Jadi, kenapa pilih Nutriferon Shaklee?

Saya nak kongsi 8 sebab kenapa kita mesti beli nutriferon ni.. :)

1. Nutriferon menggalakkan penghasilan interferon. Saintis mendapati interferon sangat kritikal dalam kesihatan daya tahan tubuh. Dan Nutriferon adalah SATU-SATUNYA SUPLEMEN yang dihasilkan oleh pakar imunologi yang meningkatkan penghasilkan interferon secara semulajadi.

2. Nutriferon dihasilkan oleh pakar yang menemui interferon. Dr. Yasuhiko Kojima adalah pakar imunologi yang menjumpai interferon selepas kajian selama 40 tahun untuk mencari apakah bahan semulajadi dalam tubuh yang memberi perlindungan. Itulah dia interferon yang ditemui pada tahun 1954. dan Dr. Yasuhiko Kojima menghasilkan produk yang membantu meningkatkan interferon.

3. Kajian selama 40 tahun oleh Dr. Yasuhiko Kojima, bukan sehari dua beliau mengkaji untuk hasilkan produk ni.

4. Ramuan yang dipatenkan. Ia mengandungi pumpkin seed extract, safflower flower extract, Asian Plantain seed extract, and Japanese Honeysuckle flower extract yang sememangnya mmg bagus utk kesihatan.

5. Disokong oleh 4 ujian klinikal:
  • Ushiroyama T., Yoshida S., Tadaki K., Ikeda A., Ueki M. “Clinical efficacy of EH0202, a Kampo formula, on the health of middle-aged women.” Am J Chin Med. 2004;32(5):755-70. 
  • Ushiroyama T,Yoshida S,Tadaki K, Ikeda A, Ueki M.A pilot study of a Kampo formula, EH0202, with intriguing results for menopausal symptoms. J Altern Complement Med. 2004 Apr;10 (2):397-9. 
  • Kaji K,Yoshida S, Nagata N,Yamashita T, Mizukoshi E, Honda M, Kojima Y, Kaneko S. An open-label study of administration of EH0202, a health-food additive, to patients with chronic hepatitis C. J Gastroenterol. 2004 Sep;39(9):873-8.Kubo M, Hashimoto Y,Yoshida S.
  • The effect of health food containing EH0202 on physical and mental symptoms accompanying menstruation in women with premenstrual syndrome (PMS).Clin Pharm Ther. 2004;14(2):129-142.
6. Formula Eksklusif dilindungi oleh 3 Patents. NutriFeron disokong dengan TIGA patents hanya boleh didapati daripada distributor Shaklee.

7. Rasanya sedap. Rasanya unik dan sedap, sesuai diambil oleh sesiapa saja (untuk kanak-kanak sila refer kepada ejen anda terlebih dahulu!). da x payah nak paksa2 anak makan ubat, xde adegan nangis2 lagi dah. :)

8. Mudah dibawa ke mana-mana. Menjadi teman tatkala travelling, Nutriferon boleh jadi all-in-one suplemen semasa melancong atau outstation. jadi jgn rosakkan holiday korang dgn demam... kita usaha la semampu mungkin kan.... soooo... jom order Nutriferon. :)

Jom berikan yg terbaik utk anak2.. :)
hubungi saya utk pesanan.   ada harga istimewa utk anda.. :)
farahana- 0136283485 
farahana.hamzah@gmail.com
Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts