10 March 2013

Dalam tak sedar kita sebenarnya mengundang banyak bahan unsur kimia/toksin ditampal pada wajah, yang ditelan lagi dari pemakanan kita. Cara terbaik sila la amalkan kaedah detox pula. Bilamana anda rasakan suplemen yang ditelan bagai tidak memberi kesan positif. selepas berbulan mencuba rasa give up sudah. Rasa produk suplemen yang dimakan langsung tidak membawa perubahan ke arah kebaikan. Itu tandanya anda perlukan DETOX dahulu.

BAgi mereka yang ada masalah kritikal dengan jerawat yang tak berhenti-henti menghujani kulit wajah atau badan, mungkin tiba masanya anda pertimbangkan untuk detox darah anda pula. Mungkin ada kandungan dalam darah kita yang mengalir ni masih belum dicuci sepenuhnya dari toksin2 yang banyak pelbagai sumber.

Cuci darah dari dalam..tak perlu cucuk mana2...hanya sekadar mengamalkan suplemen Alfalfa Complex Shaklee sahaja. Betulkah?? Ye...Alfalfa merupakan salah satu herba terbaik dalam berfungsi sebagai agen detox.

Punca jerawat.
  • Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 ‘an.
  • Faktor seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang dan ubat steroid
  • Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.

Saya ada cara saya sendiri dalam mengatasi masalah jerawat.
1) detox dgn Alfalfa dan betulkan hormon dgn GLA complex.
2) bila da detox, amik plak vitamin C, vitamin E dan B Complex.

GLA Complex – memulihkan kulit yg rosak
Vita E 400IU – menghilangkan parut
B Complex – jerawat disebabkan oleh kekurangan vitamin B6
Vita-C – memulihkan sel dan membina kolagen
jom atasi masalh jerawat anda dgn saya.. anda akan mendapat konsultasi percuma , di masukkan ke group tertutup dan akan mendapat lebih byk tips.
farahana: 0136283485 email: farahana.hamzah@gmail.com
Reactions:
Powered by Blogger.

Popular Posts