23 March 2017

SET BUANG TOKSIN DARI TUBUH DALAM MASA 9 HARI!!

1) Manfaat Program Clean 9

- Singkirkan toksin berbahaya
- Pulihkan sistem badan anda
- Pengurusan berat badan
- Perbaiki keadaan kulit
- Tingkatkan tahap tenaga
- Tingkatkan sistem imun badan
- Memulihkan fungsi sistem penghadaman

2) Produk Set Clean 9:

a) Aloevera Gel x3

-Pembersihan dan detoksifikasi, menghapuskan kegagalan saluran penghadaman, menguatkan sistem imun, keletihan kronik, masalah lain saluran penghadaman, buasir, sistem endokrin (terutamanya kelenjar tiroid), migrain, masalah hati dan buah pinggang, asma, perubahan kulit ( jerawat, ekzema, psoriasis), dan rambut gugur.

b) Arctic-Sea

-Satu campuran semulajadi minyak ikan Omega-3 dan minyak zaitun Omega-9 yang menyediakan keseimbangan lemak yang baik.
- Membantu dalam metabolisme lemak, justeru membantu dalam pengurusan berat badan.
Lemak baik seperti Omega-3 membantu membakar lemak dan menggalakkan pelepasan toksin larut lemak.
Berguna untuk mengurangkan kolesterol tidak baik (LDL) dan meningkatkan paras kolesterol baik (HDL).

3) Bee Pollen

- Satu supplemen multi-vitamin dan multi-mineral yang baik yang membantu mengekalkan tahap tenaga yang sihat.
- Mempunyai Debunga lebah yg mengandungi 22 jenis asid amino, 18 jenis enzim, 27 jenis mineral dan sekurang-kurangnya 16 jenis vitamin.
- Vitamin B Kompleks membantu meningkatkan kadar metabolisme dengan meningkatkan kadar metabolisme karbohidrat, protein dan lemak
Kadar metabolisme lebih baik = Pembakaran lemak lebih baik

4) Forever Lite Ultra with Aminotein

- Setiap hidangan mengandungi 18 jenis asid amino (termasuk kesemua 8 jenis asid amino perlu), 12 jenis vitamin dan 6 jenis mineral termasuklah Kalsium, Zat Besi, Zink, Fosforus, Magnesium, Vitamin B Kompleks dan lain-lain
- Protein soya menggalakkan rasa kenyang dan meningkatkan jisim otot
- Setiap hidangan hanya 90 kalori (serbuk sahaja)
Mengandungi enzim protein (Aminotein) yang membantu dalam pencernaan dan penyerapan sempurna protein.

http://www.wasap.my/60136283485
http://www.wasap.my/60136283485
http://www.wasap.my/60136283485


19 March 2017


Wow!!!!produk senang jual....sebab Forever Living merupakan produk kegunaan seisi rumah.Supplement ada..daily use ada,produk lebah ada,skin care pon ada tau....satu keluarga daripada kanak-kanak sehingga orang tua memerlukannya.
.
1) Produk laku keras
2) Harga mampu beli (Keahlian seumur hidup)...boleh pilih nak 15% sehingga 48%.
3) Produk kegunaan seisi keluarga
4) Kadar repeat order tinggi
5) Terbukti berkesan..testimoni cukup byk..alhamdulillah
.
Jalan dah ada, Cuma ikut sahaja .
.
Nak pilih produk macam mana lagi untuk anda mula bertapak?
.
Inilah peluang anda untuk mulakan business anda. Jana pendapatan sampingan .. Bnyk cara boleh guna...offline boleh...main HP je pun boleh jana pendapatan tau.
.
NAk ke NAK je...
Modal permulaan serendah RM90 sahaja.
Tiada yuran Keahlian tahunan.
.
Nak tahu lebih detail???
Jom sertai kami sekarang...

📱 http://www.wasap.my/60136283485
.
Jika anda mencari peluang utk tambah pendapatan atau jika anda mempunyai impian utk menjana income tanpa had setiap bulan..😉😉😉

THINK BIG,DREAMS BIG,BUT...START SMALL


11 January 2017

Assalamualaikum semua pembaca blog saya, dah lama pula tak berbicara di ruangan ini terlalu busy dengan bisnes baru yang baru setahun saya jalankan ini... ha hari ni saya nak share lah macam mana nak jana side income dari 4 angka ke 5 angka, ini bukan gurauan tau sebab saya dah buat dan terbukti ia mampu menjana income saya sehingga 5 angka sebulan....

terlebih dahulu saya ingin tanya pernah tak korang dengar FOREVER LIVING?? ha mesti ramai yang pernah dengan dan ramai yang tak tahu ape itu Forever living kan?? sebab ada je yang tanya saya Forever Living tu company perabut ke? hahaha gelak besar dalam hati saya hahaha.... Forever Living ni merupakan sebuah syarikat pembuat supplement (makan tambahan) berasaskan ALOE VERA (Lidah Buaya) dan Produk dari Lebah....


Oh yeke serius saya tak pernah dengan tentang syarikat ni. Ha tu la memang ramai yang tak pernah dengar tapi sebenarnya syarikat Forever Living ni dah berusia 38tahun tau di dunia ni, dan di Malaysia pun dah hampir 30 tahun ia wujud. tapi kenapa tak pernah dengar sebelum ni, ha ini la yang saya nak cerita ni hehe...

Ok memang rata-rata orang tak kenal Forever Living ni sebab Forever sebelum ni di monopoli oleh orang cina, dan kita tahu bila produk yang bagus orang cina hanya perkenalkan kepada sahabat dan kawan-kawan mereka sahaja sebab tu orang melayu tidak tahu, sehingga lah satu hari top 1 bisnes builder di malaysia ni jumpa top 1 orang turkey di luar negara maka secara kebetulan dia pun tanya apa rahsia kejayaan top 1 turkey ni, orang islam tidak banyak rahsia beliau pun ber-sharing lah dengan top 1 Malaysia....

ini lah antara dialog mereka berdua....

Top 1 Turkey: Di mana negara kamu?
Top 1 Malaysia: malaysia
Top 1 Turkey: ada orang islam?
Top 1 Malaysia: ada hampir 70%
Top 1 Turkey: itu lah kuncinya kerana produk ini adalah SUPER FOOD

Apabila top 1 Malaysia pulang ke malaysia dia pun buat sikit research tentang apa itu super food maka dia pun mula tanya kepada beberapa orang ustaz sekolah tahfiz dan sekolah pondok tentang super food, hasilnya ustaz tersebut terkejut dan join bisnes dengan top 1 tersebut dan bermula dari situ lah ia mula di perkenalkan kepada orang melayu sekitar tahun 2010.....


Memang tidak dinafikan bila saya tanya tau tak syarikat Forever Living ramai yang tidak mengenalnya tapi saya tunjuk mereka botol kuning yang menjadi lambang kepada Syarikat Forever Living mereka kenal produknya tapi tidak kenal syarikatnya, itu adalah satu kerugian yang amat besar kerana sudah ramai orang cina menjana income di syarikat ini sehingga 5 angka hingga ke 6 angka, sebab tu boleh dikatakan orang melayu agak ketinggalan dibelakang bab bisnes ni....

Ok itu sedikit penjelasan bagaimana ramai tidak mengenali Forever Living, okeh sekarang saya nak cerita sedikit bagaimana ia mampu menjana income dari 4 angka hingga 5 angka, bila berbicara tentang bisnes mesti ramai yang akan tertanya-tanya berapakah modal yang perlu kita keluar untuk sesebuah bisnes yang berkelas tinggi....


Jawapan yang saya pegang ialah RM2k sahaja bak kata puan Ainon founder ABS school kalau kita rugi pun tak banyak dalam 2k sahaja anggap lah ia sebagai bayaran kebodohan kita... tapi dalam forever living modalnya hanya RM 1550 sahaja dan akan diberikan barang untuk kita mulakan peniagaan di mana jika kita jual balik ia boleh dapat balik modal dan untung dalam RM 1720 sekali gus kita sudah layak menjadi pemborong di mana kita layak menikmati diskaun 35% seumur hidup tanpa perlu diperbaharui....

jadi RM1720 tolak 35% diskaun korang akan dapat keuntungan 35% hingga 48% seumur hidup jika jualan bulanan mencapai KPI syarikat.... dah macam pembekal dah kita ni sebab kadar keuntungan hampir 50% mana ada syarikat yang sanggup bayar kadar keuntungan sampai 48%.... kalau ada mesti dah ttp syarikat tu...


yang best nya aloe vera yang forever guna untuk buat supplement tu di tanam sendiri tau secara organik di 3 buah negara secara skala besar-besaran ia itu di Rep Dominican, Arizona US, dan Mexico. Satu ladang aloe vera tu keluasan dia 2 ke 3 kali ganda besar Singapore tau.... laus tak luas dan forever juga ada ladang ternak lebah tertua di US. so memang di jamin produknya berkualiti tinggi dan bermutu kalau tak percaya boleh test dengan produk lain....


Akhir kat mana ada dah bisnes yang modal kecil macam bisnes forever ni dulu saya buat bisnes baju budak pun perlukan modal 30k ke 50k untuk ambil stock dengan harga murah malah say sendiri pergi ambil stock di Guangzhou china tau modal untuk tiket, penginapan makan minum dan shipping sahaja dah 5k belum jalan cari barang yang harga murah dan berkualiti lagi huhu....

So apa lagi jom kita kembangkan lagi bisnes forever ni untuk bantu lebih ramai orang melayu yang tercari-cari apa bisnes yang perlu mereka buat untuk jana income yang besar tapi modal sikit.... jom bersama saya dalam forever untuk jana income unlimited supaya generasi kita yang akan datang merasai kesenangan yang kita bina untuk mereka....

nak tahu lebih lanjut boleh wasap saya atau buat appoiment dengan saya untuk pencerahan yang lebih lanjut mengenai bisnes forever ini hubungi saya di talian 0136283485 atau 0132947452...

FEEL BETTER LOOK BETTER


14 November 2016

Bercerita tentang perbezaan madu asli dan madu tiruan sering kali dikaitkan dengan beberapa cara untuk membezakan madu asli dan madu tiruan, adakah dengan cara tersebut kita akan perolehi jawapan yang selama ini kita tidak ketahui? adakah benar dengan cara tersebut merupakan salah satu bukti yang kukuh untuk rujukan kita sebagai pengguna? Saya ada beberapa tip yang boleh di lihat dengan mata kasar kita apabila kita nak pastikan madu tersebut sama ada ia asli atau pun tiruan.

1. Madu lebah campuran mengandungi kandungan gula sukrosa yang rendah. Madu Lebah Asli mengandungi glukos dan frukos-70%, sukros 10%, kandungan air 18-22% dan terdapat 181 kandungan berkhasiat lain. 

2. Berbeza dengan Madu gurun kandungan airnya 10-16% menyebakan madu pekat. Kelikatan madu tidak sama, bergantung kepada kapasiti nektar, kematangan sarang madu lebah dan protien dari tumbuh-tumbuhan menyebabkan madu cair.



3. Madu lebah asli tidak luksinar, jernih atau transparant apabila dilihat dengan cahaya matahari atau lampu. Mesti kelihatan keroh kerana bahan tak larut Bee pollen dan propolis sebati dengan madu.

4. Bagi mereka yang biasa makan madu lebah asli, dengan sendirinya dapat membezakan madu lebah tiruan. Rasa madu lebah asli menyengat/tajam pada lidah/kerongkong dan sedikit rasa masam. Rasa masam bergantung pada umur madu.

5. Bila disimpan lama, warnanya berubah menjadi gelap serta membentuk mendapan dipermukaan berbentuk seperti gelang kerana bahan tak terlarut lilin, Bee pollen dan Peropolis timbul di permukaan.

6. Jenis rasa dan aroma madu bergantung kepada jumlah asid amino yang terdapat pada bunga tumbuh-tumbuhan yang dilawati oleh lebah. 

7. Madu lebah sentektik mengandungi kandungan HMF melebihi 80 miligram perkilogram madu. Sukar untuk membezakan antara madu lebah asli dan madu lebah tiruan melainkan menerusi ujian. Terbaik melihat sendiri madu diambil dari sarangnya

Apa yang dimaksudkan dengan asli? Dan apa yang dimaksudkan dengan mentah?


Asli sebenarnya bermaksud tidak dicampur dengan apa-apa bahan lain tetapi melalui proses pemanasan di mana ianya adalah satu proses untuk membuang yis yang terdapat dalam madu. Proses pemanasan ini mengakibatkan jumlah mineral dan khasiat yang terkandung dalam madu berkurangan sehingga 30%. Ia adalah satu jumlah yang besar.


Mentah pula bermaksud tidak dicampur dengan apa-apa bahan, tidak melalui proses pemanasan dan dibotolkan tanpa melalui sebarang proses.

Oleh itu mentah adalah lebih baik dari asli kerana ia mengekalkan kesemua zat, khasiat dan kelebihan yang terkandung dalam madu dan memberi yang terbaik seperti yang dikehendaki oleh tubuh manusia.

Berikut dirumuskan antara penyakit-penyakit yang dapat dicegah dengan mengamalkan pemakanan madu


* Asma
* Haid tidak teratur
* Resdung
* Alahan
* Jerawat
* Rambut gugur
* Barah
* Letih & Lesu
* Sakit kepala
* Buasir
* Lendir kahak
* Sakit pinggang
* Batuk kering
* Lemah jantung
* Sakit sendi
* Batuk
* Sakit mata
* Sukar tidur
* Darah tinggi
* Pening
* Gastrik


Tahukah anda Madu keluaran Forever merupakan madu mentah 100% asli dari gurun sonoran? bah kan ia tidak di masak, tidak di tapis dan tidak di proses supaya kandungan ia kekal 100% tulen dengan bee pollen dan bee propolis nya, seperti yang saya cakap di atas madu gurun kandungan air nya sangat-sangat lah rendah kerana cuaca kering sepanjang tahun dan kadar hujan tahunan yang sedikit.

Jadi mengapa perlu pening-pening untuk pilih madu yang kini hampir 80% ada di jual dipasaran sekarang adalah palsu? percaya dan yakin lah dengan madu keluaran kami kerana kami menjanjikan kualiti bukan kuantiti, malah Forever merupakan penternak dan Pengeluar produk madu terbesar di Dunia...

Nak dapatkan Madu Forever sekarang? hanya perlu hubungi kami di talian 0136283485 atau 0132947452 untuk sebarang tempahan. kami akan pastikan madu yang sampai ke tangan anda adalah TULEN dari ladang ternakan kami.....

COD / penghantaran percuma terus ke rumah/pejabat di kawasan bandar Kuala Lumpur
dan lembah kelang (24 jam)
* Bergantung pada stok
* Perkhidmatan pos disediakan 

**Harga istimewa bagi pendaftaran ahli dan rakan pengedar**
Peluang menjana pendapatan lumayan dan pakej jualan yang sistematik.

Order / Pertanyaan : ( Pn Farahana) 0136283485 / 011 1001 9333 / 0132947452
Konsultasi cara penggunaan produk dan peluang rangkaian perniagaan secara percuma...

14 August 2016

Assalamualaikum sahabat sekalian, saya baru balik dari meeting bersama AGRO Bank rabu lepas mengenai program SAHABAT AGRO Bank yang baru sahaja di lancarkan 2,3 bulan yang lepas. Ia sangat menarik dan mudah di buat, kerana anda hanya perlu berurusan dengan pihak bank tidak perlu dengan orang kedua atau ketiga, malah ia patuh syariah (mempunyai panel syariah) dan di pantau oleh pihak Bank Negara....

Apa program Sahabat Agro Bank ni?? yang kita tahu Agro Bank ni merupa kan sebuah bank pertanian dan beri pinjaman kepada petani, perusaha ladang dan peniaga kan. Sebenarnya Program Sahabat Agro ni merupakan program baru dari Agro Bank dalam usaha memperkayakan penyimpan wang simpanan mereka di institusi kewangan mereka....

Bagaimana?? ok ia semudah ABC, anda mempunyai Wang untuk di simpan kadar minimum RM 500? dapat kan no rujukan akaun Sahabat AGROPrimaS dengan saya kemudian anda hanya perlu pergi ke Agro Bank dan buka akaun Giro (RM20 untuk ganjaran bulanan masuk) dan Akaun Sahabat AgroPrimaS (Minimum RM500 Berbentuk sijil primium) bila-bila boleh keluarkan wang tersebut tidak terikat dengan apa-apa syarat, anda akan dapat no id sebagai perujuk kepada kaum keluarga dan sahabat anda...

Dengan ID itu anda layak menjadi Sahabat Agro dan perujuk untuk memudahkan anda bina rangkaian anda dengan program Sahabat Agro ini, malah ia tiada Limit untuk anda sebagai perujuk malah ganjaran yang anda bakal terima makin tinggi jika rangkaian anda makin besar. Mudah bukan?? ok boleh tengok langkah-langkah di bawah yang saya lampirkan untuk rujukan...


Langkah-lankah untuk jadi Sahabat Agro

4 peringkat Cara pengiraan ganjara yang anda perolehi setiap bulan

System Rangkain di guna pakai (Networking)
Mudah bukan? anda hanya perlu perkenalkan program ini kepada kaum keluarga dan sahabat-sahabat untuk anda layak terima ganjara pasif income setiap bulan malah ia juga boleh di warisi kepada kaum keluarga. konsep yang patuh syariah, tidak perlu ragu-ragu lagi ayuh ambil peluang ini untuk anda bina rangkaian dan jana income pasif dengan program SAHABAT AGRO BANK..

Hubungi Saya Di Talian 0132947452 (wasap) / 0146348164 (call) untuk dapatkan konsultasi dan no perujuk SAHABAT AGRO anda... Saya Hamzah Nasir Sedia Membantu anda Menjana Pasif Income Sehingga RM 20,000 Sebulan....
Powered by Blogger.

Popular Posts